Det er et imponerende bagkatalog af sager, Birgitte Kjærulff Vognsen kan se tilbage på i dag, den 15. juni, hvor hun har 35-års jubilæum hos Poul Schmith/Kammeradvokaten. Antallet af højesteretssager nærmer sig 70, og hun regnes i dag for en af landets absolut førende skatteadvokater inden for vurderingsområdet.
Da hun gik i folkeskolen i 60´erne, var det imidlertid ikke de bonede gulve i Prins Jørgens Gård, hun drømte om at slå sine folder på. Den store attraktion var dengang de skrå brædder i Den Kongelige Ballet, og faktisk var det lidt et tilfælde, at hun i stedet begyndte at orientere sig mod jurastudiet:
”I ottende og niende klasse havde jeg en tanke om, at jeg skulle være professionel balletdanser, og jeg trænede voldsomt meget. Men der var nogle klassekammerater, som gik og lavede sjov med, at de skulle være ambassadører, og det kom til at vække min interesse for juraen.”
I samme periode dristede en lærer sig til at sige, at hvis Birgitte overhovedet havde andet i hovedet end ballet, skulle hun overveje at blive advokat, og så var kursen sat. Birgitte Kjærulff Vognsen blev student fra Kildegaard Gymnasium i 1974, og i 1979 blev hun cand.jur. fra Københavns Universitet. Kort derefter indledte hun sin karriere med en ansættelse i Danske Bank.
Et svært juridisk område
Specialiseringen i den fagligt tunge skatteret blev først for alvor udviklet, da hun startede hos Poul Schmith/Kammeradvokaten for anden gang i 1994. Før det havde hun ud over arbejdet hos Danske Bank – og altså en tidligere ansættelse hos Poul Schmith/Kammeradvokaten – arbejdet hos Plesner (dengang Lunøe & Partnere) og Gangsted-Rasmussen.
”Kammeradvokaten manglede på det tidspunkt en advokat til området, og jeg syntes, det var spændende,” fortæller hun, mens hun medgiver, at hendes egen optagethed af skatteret ikke nødvendigvis er noget, alle deler.
”Hvis folk til et selskab spørger, hvad man laver, og man svarer skatteret, tænker mange på det som tørt. Men det er det ikke, når man synes, det er sjovt at fordybe sig i noget og finde det rigtige resultat. Det handler om at læse meget og sammenstykke ting, og det er et svært juridisk område, fordi der er så meget lovregulering.”