Fødselsdagsportræt: Drivkraften har altid været det samfundsmæssige perspektiv

Partner og advokat Thomas Dithmers arbejde centrerer sig om digitalisering og teknologi, og hvordan vi får det bedste ud af det. Han er certificeret IT-advokat, har bistået nogle af landets største IT-projekter og så brænder han for de opgaver, der har en betydning for samfundet og vores digitale hverdag – særligt når vi kan gøre det i fællesskab. Den 21. august fylder han 40 år.

Partner og advokat Thomas Dithmers arbejde centrerer sig om digitalisering og teknologi, og hvordan vi får det bedste ud af det. Han er certificeret IT-advokat, har bistået nogle af landets største IT-projekter og så brænder han for de opgaver, der har en betydning for samfundet og vores digitale hverdag – særligt når vi kan gøre det i fællesskab. Den 21. august fylder han 40 år.

Samfundsinteressen løber i blodet på Thomas Dithmer. I barndomshjemmet på Frederiksberg blev der diskuteret samfundsforhold og politik, og han lærte også fra barnsben, at hvis man kan bidrage, så skal man bidrage – uanset om det er i det nære eller i det større og brede. Thomas var derfor ikke i tvivl om, at han ville studere en samfundsvidenskabelig uddannelse, og juraen tiltalte ham særligt, fordi den var samfundsrelevant, problemløsende og konkret.

Thomas har været ansat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten siden 2010, hvor han startede som student. Interessen for IT og teknologi har altid været der, og da han begyndte at arbejde med digitalisering og teknologi, spirede interessen for IT-kontrakter og IT-projekter for alvor. Sideløbende underviste han i de formueretlige fag på Københavns Universitet – en beskæftigelse, han holdt ved gennem 10 år, som gav ham følelsen af at give noget igen til studielivet. I dag er Thomas en af de drivende rådgivere i firmaets IT-team inden for bl.a. digitale projekter, IT-kontrakter, AI-rådgivning og udbudsret, hvor særligt de store offentlige IT-projekter fylder:

”Jeg er meget drevet af samarbejdet med såvel eksterne som interne aktører, hvor vi i fællesskab, med vores forskellige fagligheder og kompetencer, løser den pågældende opgave. I mit univers indebærer det at skabe digitale løsninger, som opfylder et digitalt behov, f.eks. at hjælpe nogle borgere, hvor juraen skal skabe rammen og understøtte, at det sker korrekt, at det er robust, og at digitaliseringen passer ind i konteksten. Vi har altid øje for, at projektet ikke gennemføres alene for juraens eller kontraktens skyld, men at kontrakten og juraen understøtter og muliggør, at det konkrete behov imødekommes.”

Med til at præge den digitale dagsorden

Sagerne, Thomas sidder med, er kendetegnet ved høj kompleksitet, omfattende og tværgående problemstillinger samt væsentlig samfundsmæssig betydning. Han er i sit job med til at præge den digitale dagsorden, hvor han bl.a. har haft en central rolle i anskaffelsen og udviklingen af MitID, som er et af landets største og væsentligste digitale infrastrukturprojekter. Der er da heller ingen slinger i valsen på spørgsmålet om, hvorvidt dette projekt har været det mest betydningsfulde for ham.

Det samfundsmæssige perspektiv er dybt forankret i Thomas og hans måde at arbejde på, og det har altid været drivkraften for ham. Også de menneskelige relationer, ledelse og forretningsudvikling er noget, der i særdeleshed motiverer ham. Forandringerne inden for hans felt er konstante, hvilket stiller store krav til at følge med teknologien og videreuddanne sig for at kunne bistå juridisk til udviklingen i det digitale samfund. Og lige for tiden er AI den helt store forandring:

”Hele AI-området fylder mere og mere i vores rådgivning. Der er ingen tvivl om, at AI har potentiale til at ramme alt, men der er både risici og muligheder forbundet hermed. Det stiller særlige og nye krav til de organisationer, der ønsker at bruge AI – både i forhold til strategien for og implementeringen af AI og dermed også hvordan vi juridisk håndterer og understøtter AI samt den lovlige brug heraf,” siger han og fortsætter:

”Det er spændende at lave det, vi gør, fordi teknologien og verden forandrer sig konstant, senest med udviklingen inden for AI. Det skal vi som rådgivere kunne håndtere, og vi skal være i stand til at forene ny teknologi med juraen og kunne omsætte det til løsninger, der fungerer i virkeligheden. Det er både sjovt og udfordrende – og man står aldrig stille.”  

Familiefar og fodboldfan

Familien er den absolut højeste prioritet i Thomas’ tilværelse. Han er gift med Kristine, og sammen har de døtrene Olivia på knap syv år, Anna på fire år og lille Rose, som han i sommer har været på barselsorlov med og netop har stået for indkøring af i vuggestuen. Han er en passioneret fodboldfan, musiknørd, politisk interesseret og lytter dagligt til podcasts – typisk om samfundsrelaterede emner, naturligvis. Thomas er desuden et meget socialt væsen, der elsker at omgive sig og fylde hjemmet i Charlottenlund med familie og venner, og her står døren altid åben. Den runde fødselsdag markeres lige i hans ånd med masser af socialt samvær – en stor havefest for vennerne og en frokost for hele familien, mens selve dagen selvfølgelig fejres med hans fire piger, slutter han med et smil.

Hold Dig Opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din Indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbrev din nøgle til det hele fra et full-service advokatfirma. Tilmeld dig her.