Hvad får man ud af at deltage i Poul Schmith/Kammeradvokatens sommerakademi og mentorforløb?

I denne udgivelse af Nyt for Studerende vil jeg dele mine erfaringer med at deltage i Poul Schmith/Kammeradvokatens sommerakademi og mentorforløb.

I denne udgivelse af Nyt for Studerende vil jeg dele mine erfaringer med at deltage i Poul Schmith/Kammeradvokatens sommerakademi og mentorforløb.

Til daglig er jeg student i gruppe 2 – ”Udbud, Transaktioner, EU, Markedsret, Energi og Infrastruktur”, som er én af firmaets fire faggrupper. Både på studiet og gennem et studiejob stifter man bekendtskab med forskellige retsområder. Som studerende har man imidlertid også mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter ved siden af.

Jeg har selv deltaget i Poul Schmiths sommerakademi og mentorforløb, som på hver sin måde har bidraget med interessante nye perspektiver.

Indblik i arbejdet som advokat

I august 2022 deltog jeg i sommerakademiet, hvor jeg sammen med omkring 20 andre studerende arbejdede på en insolvensretlig og en skatteretlig case.

I forbindelse med den insolvensretlige case blev vi fordelt på forskellige hold og fik tildelt en vejleder i form af en advokat.

Formålet var herefter, at hvert hold skulle forsøge at realisere flest mulige aktiver. Casen var gjort ret dynamisk og levende – eksempelvis skulle vi ringe til personer, der agerede potentielle købere med henblik på at få afhændet aktiverne.

Den skatteretlige case dannede grundlag for, at vi skulle udarbejde et påstandsdokument, foretage vidneafhøringer og afslutningsvis procedere i Retten på Frederiksberg. Som studerende var det en meget lærerig oplevelse at procedere i en retssal foran rigtige dommere og at få indsigt i al den forberedelse, der går forud for en retssag.

Deltagelsen i sommerakademiet har givet mig et indblik i arbejdet som advokat. Gennem en procedurekonkurrence som sommerakademiet får man mulighed for at anvende den faglige viden, man har tilegnet sig på studiet i en konkret og virkelighedsnær kontekst.

Det kom især til udtryk i forbindelse med hovedforhandlingen i byretten, hvor vi deltagere fik indsigt i de praktiske omstændigheder, som kan have betydning i forbindelse med en retssag, herunder hvordan man håndterer en vidneafhøring. Det er ikke noget, man bliver man undervist i på studiet, og det var derfor interessant at få et mere praktisk perspektiv på juraen. Derudover var der god mulighed for at lære de andre deltagere at kende og få udvidet sit netværk.

Sparring med en advokat eller erhvervsjuridisk rådgiver

I mentorforløbet fik hver deltager tildelt en mentor i form af en advokat eller erhvervsjuridisk rådgiver fra firmaet, som vedkommende kunne sparre med. Det var op til den enkelte mentee og mentor at definere indholdet af samtalerne – jeg sparrede blandt andet med min mentor omkring valg af fag.

Mentorforløbet gav også mulighed for at stille spørgsmål om stort og småt til en advokat eller erhvervsjuridisk rådgiver, som kunne dele sine erfaringer og oplevelser. Som studerende står man over for en del valg på sin uddannelse, og det var derfor gavnligt for mig at kunne sparre med en mentor omkring disse.

Samtidig var der god mulighed for at lære de andre deltagere at kende, blandt andet gennem workshops, hvor vi mentees bl.a. drøftede personlig udvikling.

Sommerakademi og mentorforløb er blot eksempler på aktiviteter, man kan foretage ved siden af studiet – der findes ligeledes andre aktiviteter og måder at engagere sig på. Uanset den pågældende type af aktivitet kan jeg anbefale at deltage heri, da man prøver kræfter med juraen på en anden måde end på studiet.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.