Stipendiat hos Poul Schmith – arbejdsfri under specialeskrivningen

Læs med i denne udgave af Nyt for Studerende, om mulighederne for – som ansat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten – at fokusere på sit speciale på fuld tid.

Læs med i denne udgave af Nyt for Studerende, om mulighederne for – som ansat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten – at fokusere på sit speciale på fuld tid.

Hvad indebærer ordningen?

Studerende hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, der allerede forud for specialeskrivningen har besluttet sig for, at en stilling som fuldmægtig efter endt studie er målet, har mulighed for at søge om optagelse på firmaets såkaldte stipendiatordning.

Stipendiatordningen indebærer, at man som stud.jur./stud.merc.jur. får arbejdsfri i specialeperioden, at firmaet stiller en kontorplads til rådighed under specialeskrivningen, ligesom man har fri adgang til at benytte biblioteksfaciliteter mv. Poul Schmith/Kammeradvokaten udbetaler desuden et stipendium, der dækker lønomkostningerne i perioden. Bliver man optaget på stipendiatordningen betyder det samtidig, at man efter endt studie fortsætter i firmaet som advokatfuldmægtig/erhvervsjuridisk fuldmægtig.

En tidligere stipendiats erfaring med ordningen

Advokatfuldmægtig i team finans og virksomheder, Josephine Stokholm, gjorde selv brug af stipendiatordningen under sin specialeskrivning. Adspurgt til sine erfaringer udtaler Josephine:

”Jeg var rigtig glad for at være en del af stipendiatordningen. Det gav mig en enestående mulighed for at fordybe mig i min specialeskrivning samtidig med, at jeg ikke skulle bekymre mig om at arbejde ved siden af. Det er samtidig rart at få et sådant skulderklap, der viser, at firmaet sætter pris på det arbejde, man har leveret som student.”

Hvad hvis man ikke ønsker at holde fri i specialeperioden?

Hvis man ikke ønsker fuldstændig arbejdsfri i specialeperioden, er der også mulighed for at aftale nedsat arbejdstid. Der er selvfølgelig også mulighed for at arbejde de normale 15 timer ugentligt, hvis man ønsker dette. Arbejdsfrihed i specialeperioden er således blot et tilbud, som mange dog vælger at benytte sig af. Den åbenlyse ulempe ved at holde fuldstændig fri er naturligvis, at man ikke har sin daglige gang i firmaets velfungerende studenterteam, som samtidig kan give en et godt (og velfortjent) afbræk fra arbejdet med ens speciale. Til gengæld får man tilbudt en specialeplads på kontoret, således man ikke er helt ude af fællesskabet i perioden.

Hvorfor søgte jeg selv?

Jeg har som stud.jur. hos Poul Schmith/Kammeradvokaten allerede i løbet af studiet fået en forsmag på alle de spændende sager, som de advokatfuldmægtige og erhvervsjuridiske fuldmægtige i huset beskæftiger sig med. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at fuldmægtigvejen er det rette for mig. Stipendiatordningen er af denne grund oplagt, da den skaber gode og fleksible rammer for specialeskrivningen samtidig med, at man har afklaring om fremtidig ansættelse, allerede før man påbegynder specialet.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.