BESTYRELSESUDDANNELSE FOR DEMOKRATISKE VIRKSOMHEDER

KALVEBOD BRYGGE 32, 1560 KØBENHAVN V

Er du klar over, hvad det er for et ansvar, du har som bestyrelsesmedlem i en virksomhed, der er ejet af medlemmer eller en forening? Er du i tvivl om, hvilke opgaver bestyrelse, repræsentantskab og direktion skal tage sig af? Ved du, hvordan du som medlem af bestyrelsen kan bidrage bedst muligt til værdiskabelsen i virksomheden?

Er du klar over, hvad det er for et ansvar, du har som bestyrelsesmedlem i en virksomhed, der er ejet af medlemmer eller en forening? Er du i tvivl om, hvilke opgaver bestyrelse, repræsentantskab og direktion skal tage sig af? Ved du, hvordan du som medlem af bestyrelsen kan bidrage bedst muligt til værdiskabelsen i virksomheden?

Tænketanken Demokratisk Erhverv og Poul Schmith/Kammeradvokaten tilbyder igen i år et uddannelsesmodul på højeste niveau, der er målrettet bestyrelsesmedlemmer i medlemsejede og andre demokratiske virksomheder. Uddannelsen blev gennemført første gang i 2023 med mere end 30 deltagere, og flere virksomheder har efterlyst en gentagelse. Derfor tilbyder vi nu igen denne succesfulde uddannelse.
 
Uddannelsesmodulet er tilrettelagt som et supplement til den generelle uddannelse, som virksomhederne tilbyder deres bestyrelsesmedlemmer.

FORMAT OG UNDERVISNINGSTEAM

Undervisningen er case-baseret og veksler mellem præsentationer og diskussioner i plenum samt drøftelser i mindre grupper. Undervisningen faciliteres af erfarne bestyrelsesmedlemmer, bestyrelsesrådgivere og eksperter inden for god selskabsledelse i demokratiske virksomheder.

UDBYTTE - DELTAGERNE FÅR:

  • Indblik i bestyrelsens vigtigste opgaver og udfordringer i demokratiske virksomheder
  • Kompetencer og redskaber til at styrke bestyrelsesarbejdet
  • Dialog og erfaringsudveksling om aktuelle problemstillinger i bestyrelsesarbejdet med afsæt i konkrete cases
  • Inspiration fra erfarne bestyrelsesmedlemmer og rådgivere i demokratiske virksomheder

ANBEFALINGER FRA TIDLIGERE DELTAGERE PÅ BESTYRELSESUDDANNELSE FOR DEMOKRATISKE VIRKSOMHEDER


- Virkelig godt tilrettelagt og faciliteret. Godt med dilemmadrøftelser og indspark fra eksterne.

- Jeg synes det var en rigtig fin dag. Jeg fik andre vinkler på viden, jeg allerede har - så en bredere forståelse af hvordan andre arbejder med governance i deres selskaber. Og det var interessante indlægsholdere.

- Super gode indlæg og god styring dagen igennem. Virkelig spændende dag.

PROGRAM

08.30-09.00: Ankomst og morgenmad

09.00-09.15: Velkomst og præsentation af dagens program
v/Peter Hedegaard Madsen og Jens Jonatan Steen

09.15-09.30: God selskabsledelse i demokratiske virksomheder
v/Peter Hedegaard Madsen og Mike Dranov

09.30-09.45: Regeringens udvalg om god demokratisk selskabsledelse
v/Jens Jonatan Steen

09.45-10.00: Pause

10.00-10.45: Aktivt ejerskab og governancemodeller
v/Hanne Marthine Frederiksen, Merete Eldrup og Mike Dranov

10.45-11.00: Pause

11.00-11.45: Casearbejde om Forenet Kredit
v/Merete Eldrup

11.45-12.30: Frokost

12.30-13.15: Værdiskabelsen, herunder samfundsansvar og ESG, i demokratiske virksomheder
v/Andreas Pinstrup Jørgensen, Flemming Pristed og Anne Bach Waagstein

13.15-13.30: Pause

13.30-14.15: Risici og risikohåndtering i demokratiske virksomheder 
v/Hanne Marthine Frederiksen og Jens Stenbæk, Andel

14.15-14.30: Pause

14.30-15.30: Casearbejde i grupper om værdiskabelsen og risikohåndtering i demokratiske virksomheder
v/Jens Stenbæk, Andel

15.30-16.00: Opsamling på casearbejde i plenum 

16.00-16.15:  Pause

16.15-17.00: Paneldebat på baggrund af dagens program

17.00: Reception med let anretning

PRAKTISK INFORMATION

MÅLGRUPPE

Uddannelsen retter sig mod bestyrelsesmedlemmer og direktører i demokratiske virksomheder, som ønsker indblik i det særlige ansvar og de udfordringer og opgaver, som er centrale i bestyrelsesarbejdet i virksomheder, der styres efter demokratiske principper og er ejet af forbrugere, foreninger, andelshavere m.fl.

PRIS

Medlemmer af Tænketanken Demokratisk Erhverv: 7.000 kr.
Andre virksomheder: 12.000 kr.

LOKATION

Uddannelsen afholdes i attraktive lokaler med udsigt over vandet, 7 minutters gang fra Københavns Hovedbanegård hos Poul Schmith/Kammeradvokaten på Kalvebod Brygge 32 i København. Firmaets køkkenchef og hans hold vil sørge for heldagsforplejning fra øverste hylde.

BRUG FOR MERE VIDEN OM BESTYRELSESUDDANNELSE FOR DEMOKRATISKE VIRKSOMHEDER?

Kontakt Anne Bach Waagstein, chef for samfundsansvar og strategiimplementering, ABWA@poulschmith.dk, 30928902 eller Jens Jonatan Steen, adm. direktør for Tænketanken Demokratisk Erhverv, jensjonatan@demoraktiskerhverv.dk, 52240887.

UNDERVISERE

PETER HEDEGAARD MADSEN

Advokat og partner hos Poul Schmith/Kammeradvokaten. Er ekspert i selskabsret, fondsret, finansiel regulering og mange forskellige former for erhvervsregulering. Har møderet for Højesteret og betydelig erfaring med at rådgive virksomheder, fonde, foreninger og offentlige myndigheder. Han har bestyrelsesuddannelser fra CBS Executive og INSEAD. Han sidder i firmaets bestyrelse og rådgiver bestyrelser i flere danske virksomheder.

HANNE MARTHINE FREDERIKSEN

Advokat og partner hos Poul Schmith/Kammeradvokaten. Ekspert i selskabsret, fondsret, foreningsret og compliance, herunder advokatundersøgelser og whistleblowerordninger. Hanne Marthine har møderet for Landsretten, har bestyrelsesuddannelsen fra CBS Executive og sidder i fire bestyrelser.

FLEMMING PRISTED

Rådgiver danske og internationale klienter om den finansielle lovgivning og bæredygtighed (ESG). Han trækker i sin rådgivning på sin mangeårige erfaring som General Counsel i den finansielle sektor og IT-branchen. Flemming er medforfatter til lærebogen Bæredygtighedsret og gæsteunderviser på Københavns Universitet, Juridisk Fakultet i fagene Bank- og Finansret og Bæredygtighedsret.

ANNE BACH WAAGSTEIN 

Chef for ESG/samfundsansvar og særlige strategiske projekter hos Poul Schmith/Kammeradvokaten. Med reference til direktionen har hun ansvar for firmaets bæredygtigheds- og ESG-arbejde i en kommerciel, rapporteringsmæssig og forandringsledelses-kontekst.

MIKE DRANOV

Adm. direktør og foreningsdirektør i Coop amba og bestyrelsesformand i Tænketanken Demokratisk Erhverv.

JENS JONATAN STEEN 

Adm. direktør i Tænketanken demokratisk Erhverv. Har tidligere været chef for politik og udvikling på Christiansborg, chefredaktør på et netmedie og stifter af tænketanken Cevea. Han er forfatter til flere bøger og har i mange år været en efterspurgt oplægsholder, underviser og ordstyrer inden for politikudvikling, sproglig italesættelse og demokrati. Desuden er han ekspert i governance i demokratisk virksomhed, repræsentativt demokrati og ejerskabspolitikker.  

ANDREAS PRINSTRUP JØRGENSEN

Vicedirektør og teamchef for analyse og viden i Tænketanken Demokratisk Erhverv. Stifter af Tænketanken Demokratisk Erhverv og erfaren analytiker med stor viden inden for kundeejede virksomheder. Forfatter til bogen Medejer om demokratisk medejerskab.

MERETE ELDRUP

Formand for bestyrelsen i Nykredit Holding A/S samt formand for bestyrelsen på Københavns Universitet, Rockwool Fonden og Egmont Fonden. Merete Eldrup har tidligere været vicedirektør i Energistyrelsen, direktør i JP/Politikens Hus og adm. direktør i TV2/Danmark.

JENS STENBÆK

Formand for bestyrelsen i Andel Energi samt formand for professionshøjskolen Absalon. Jens Stenbæk har tidligere været borgmester, regionsrådsformand, næstformand i Danske Regioner og formand for bestyrelsen i PenSam.