Medarbejder afskediget efter arbejdsgivers kontrol af arbejdstider via personalekort
Sagen for Arbejdsretten drejede sig om, hvorvidt Forsvarsministeriets Personalestyrelse (herefter ”FPS”) havde begået brud på aftale om kontrolforanstaltninger fra 2010 indgået mellem Finansministeriet og OAO, CO10, LC samt AC (herefter ”aftalen om kontrolforanstaltninger”) ved anvendelse af elektroniske oplysninger indsamlet via en medarbejders personalekort til kontrol af medarbejderens arbejdstid uden forudgående underretning og varsel.
Den konkrete medarbejder var på tidspunktet for afskedigelsen ansat under Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse med tjenestested ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i Ballerup, hvor medarbejderen udførte rengøringsopgaver.
Medarbejderens nærmeste chef konstaterede to dage i streg, at medarbejderen ikke mødte ind til den planlagte arbejdstid.
Da den nærmeste chef konfronterede medarbejderen med, at medarbejderen ikke var mødt til tiden, benægtede medarbejderen, at vedkommende skulle være mødt for sent. Yderligere oplyste medarbejderen, at medarbejderen aldrig var mødt for sent, og hvis vedkommende måtte havde mødt for sent, var der ikke tale om mere end fem minutter.
Foranlediget heraf henvendte nærmeste chef sig til kasernemesteren, der herefter kontaktede den lokale sikkerhedsofficer med anmodning om at se medarbejderens bagudrettede komme- og gåtider i en nærmere afgrænset periode. Af disse tider kunne det konstateres, at medarbejderen på daglig basis ikke mødte til den planlagte arbejdstid, samt at medarbejderen gik tidligere end arbejdstidens ophør.
På baggrund af den anseelige uoverensstemmelse mellem medarbejderens registrerede tider og faktiske komme- og gåtider blev medarbejderen partshørt om afskedigelse og senere afskediget.
Der blev senere afholdt lokal og central forhandling om afskedigelsens saglighed, men der er ikke af medarbejderen og/eller medarbejderens organisation rejst en sag om afskedigelsens saglighed.