Formidling og refleksion er en vigtig del af hverdagen i EU-teamet

Poul Schmith/Kammeradvokatens EU-team har også i 2022 – udover de mange spændende sager – bidraget væsentligt til den EU-retlige formidling og litteratur. Mange af teamets jurister har således lagt pen til artikler og bogudgivelser om en række relevante og aktuelle emner inden for EU-retten. Få et overblik her.

Poul Schmith/Kammeradvokatens EU-team har også i 2022 – udover de mange spændende sager – bidraget væsentligt til den EU-retlige formidling og litteratur. Mange af teamets jurister har således lagt pen til artikler og bogudgivelser om en række relevante og aktuelle emner inden for EU-retten. Få et overblik her.

Bidrag til den EU-retlige formidling og litteratur

EU-retten er kompleks, og retsudviklingen og dens samspil med virkeligheden er konstant i bevægelse. Selvom hverdagen er travl, prioriterer vi højt at finde tid til at formidle og reflektere over, hvordan det EU-retlige landskab ser ud, og hvilken retning det bevæger sig i. Vi holder derfor mange skræddersyede kurser for vores klienter. Og så skriver vi om det, der optager os. I 2022 er det blevet til bogkapitler, artikler i danske og internationale tidsskrifter og endda bøger om væsentlige EU-retlige emner. Derudover har vi produceret nyhedsbreve og fokusartikler i anledning af særlige begivenheder, f.eks. Copenhagen Pride Week. 

I 2022 har vi navnlig udgivet følgende

  • Grith Skovgaard Ølykke har udgivet tre publikationer inden for statsstøtte- og udbudsret:

    GS Ølykke og S Smith, Cancelling of a tender – legitimate interests and alleged circumvention of labour law: Ciano Trading & Services CT & S and others v Commission (T-45/21), P.P.L.R. 2022, 2, NA27-NA32

    Artiklen er en domskommentar til Rettens dom om annullation af udbud afholdt af EU’s institutioner. For disse udbud gælder særlige regler, som dog i stort omfang minder om reglerne i udbudsdirektiverne.

    GS Ølykke, M Ohm og CF Petersen, EU’s udbudsregler – i dansk kontekst, 3. udg., 2022 DJØF

    Bogen beskriver og analyserer EU’s udbudsregler (med primært fokus på udbudsdirektivet (2014/24), men et kapitel gennemgår også visse regler i forsyningsvirksomhedsdirektivet (2014/25), koncessionsdirektivet (2014/23), forsvars- og sikkerhedsdirektivet (2009/81) og PSO-forordningen (1370/2007, ændret ved 2016/2338)).

    GS Ølykke, ”Abnormally low tenders – more pieces of the puzzle (C-669/20 Veridos)”, EU Law Live, 18. Oktober 2022

    OpEd om Veridos-dommen, som angik bestemmelsen om unormalt lave tilbud i forsvars- og sikkerhedsdirektivet (2009/81).

  • Peter Biering og Daniella Elkan har begge bidraget til bogen ”Danmark og EU gennem 50 år – en milepæl”, der for nyligt er udkommet i anledning af 50-årsdagen for Danmarks medlemskab af EU.

    Peter Biering har, med bistand fra Sophus Carl Moseholm, bidraget med kapitlet ”Præjudicielle forelæggelser i dansk kontekst”. Kapitlet indeholder en gennemgang af den præjudicielle forelæggelsesprocedure og samarbejdet imellem danske domstole og Domstolen siden Danmark blev medlem af EU.

    Daniella Elkan har sammen med Henrik Saugmandsgaard Øe skrevet kapitlet ”Domstolens særlige fortolkningsmetode –og hvordan den adskiller sig fra fortolkning af dansk ret”. Kapitlet gennemgår Domstolens forskellige fortolkningsmetoder, og beskriver hvad man som dansk jurist særligt skal være opmærksom på ved fortolkning af EU-ret.

  • Jacob Pinborg har været medforfatter til en ny udgave af Konkurrenceloven med kommentarer, der nu foreligger i en 5. udgave.

  • Rass Holdgaard, Tugba Öztunç Bache og Peter Ahlberg har – sammen med en lang række andre EU-eksperter – bidraget til den førende danske EU-encyklopædi: EU-Karnov. Rass Holdgaard er redaktør på EU-Karnovs 20. udgave sammen med Louise Halleskov og Nina Holst-Christensen. Peter Ahlberg har skrevet kapitlet om Kapital og betalinger, mens Tuğba Öztunç Bache har skrevet kapitlet om Associeringsaftaler.

  • Rass Holdgaard har sammen med vores tidligere kollega Gustav Krohn Schaldemose bidraget med artiklen ”The Pre-Lisbon Machinery for the Delimitation of the CFSP: Commission v Council (ECOWAS)” i bogen EU External Relations Law: The Cases in Context, redigeret af Graham Butler og Ramses Wessel. Bogen er en antologi om de ledende domme, der udvikler den retlige regulering af EU’s forhold til omverdenen.

Vi står klar til at dele vores viden

Hvis din virksomhed eller myndighed har behov for kompetenceudvikling, et skræddersyet kursus eller blot ny inspiration inden for et EU-retligt-emne, f.eks. til en juristdag, så tøv ikke med at kontakte os.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.