KALVEBOD BRYGGE 32, 1560 KØBENHAVN V

GRUNDUDDANNELSE I UDBUDSRET 2024 #2

Deltag i vores modulopbyggede grunduddannelse i udbudsret og blive klogere på de fundamentale områder indenfor udbudsretten. Grunddannelsen er bygget op i fire moduler, hvor modul 1-3 bringer dig igennem udbudsprocessen fra a-z, mens modul 4 gør dig klogere på sanktioner for overtrædelse af udbudsreglerne, reglerne om aktindsigt i udbudssager og ændringer af indgåede kontrakter.

Deltag i vores modulopbyggede grunduddannelse i udbudsret og blive klogere på de fundamentale områder indenfor udbudsretten. Grunddannelsen er bygget op i fire moduler, hvor modul 1-3 bringer dig igennem udbudsprocessen fra a-z, mens modul 4 gør dig klogere på sanktioner for overtrædelse af udbudsreglerne, reglerne om aktindsigt i udbudssager og ændringer af indgåede kontrakter.

OM KURSET

modul 1-3 opnår du indsigt i de grundlæggende udbudsretlige regler og krav, herunder relevante overvejelser i forbindelse med valg af udbudsstrategi og udarbejdelse af udbudsmaterialet samt gennemførelse af udbudsproceduren frem til indgåelse af selve kontrakten.

modul 4 får du en introduktion til, hvordan du i din kontraktstyring kan håndtere ændringer af indgåede kontrakter, da udbudsreglerne sætter nogle begrænsninger herfor. Endvidere får du en introduktion til reglerne om aktindsigt i udbudssager, og endeligt hvilke sanktioner en ordregiver kan blive mødt med ved overtrædelse af udbudsreglerne.

Undervisningen gennemføres af nogle af landets dygtigste specialister inden for udbudsret, og undervisningen vil i høj grad være praktisk orienteret og bygget op omkring konkrete problemstillinger, ligesom der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og indgå i drøftelser, der tager udgangspunkt i din konkrete hverdag.

Hvis du er ordregiver, vil du efter uddannelsen være klædt på til at gennemføre udbud og håndtere mange af de udfordringer, der opstår i det praktiske arbejde med udbud.

Hvis du er tilbudsgiver, vil du efter uddannelsen være klædt på til at deltage i udbud, herunder have en forståelse hvor, hvordan et udbudsmateriale skal læses og forstås, samt kende dine handlemuligheder i forbindelse med din deltagelse i et udbud.

Undervisningen gennemføres i vores lokaler på Kalvebod Brygge i København.

Har du spørgsmål til indholdet af grunduddannelsen i udbudsret, er du velkommen til at skrive til erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Jesper Nørgaard Rams via jek@poulschmith.dk eller Erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Kristine Marie Andersen via kma@poulschmith.dk.

DET LÆRER DU PÅ GRUNDUDDANNELSEN

Modul 1: Introduktion til udbudsretten

  • Udbudsreglernes systematik og formål
  • Overblik over udbudsreglerne, herunder udbudsloven
  • Udbudslovens systematik og rækkevidden af udbudsforpligtelsen
  • De udbudsretlige principper
  • Gennemgang af de forskellige måder at tilrettelægge og gennemføre et udbud (udbudsprocedurerne) 

Modul 2: Udbuddets første fase

  • Hvornår skal/kan du udelukke en tilbudsgiver?
  • Hvordan sikrer vi, at tilbudsgiverne/leverandørerne er egnede til at løfte opgaven? (egnethedskrav) Hvordan begrænses feltet af deltagere? (udvælgelse og prækvalifikation)
  • Hvad er det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD), og hvornår skal man indhente dokumentation for oplysningerne i ESPD? 
  • Hvad er de nye eForms?

Modul 3: Udbudsmateriale: kontrakttyper, kravspecifikation, udbudsdokumenter, tildelingskriterier og afslutning af udbudsprocessen

  • Overblik over kontrakttyper
  • Hvad er forskellen på en rammeaftale og en kontrakt? Og hvilke særlige regler gælder der for rammeaftaler?
  • Hvad består udbudsmaterialet af? Få et overblik over udbudsmaterialets enkelte dele, herunder hvilke dokumenter der er relevante for udbudsprocessen, og hvilke dokumenter der er relevante for kontraktforholdet med leverandøren
  • Hvordan stiller man de rigtige krav til den ydelse, som skal leveres?
  • Hvordan afgør man, hvem der skal vinde udbuddet? (tilbudsevalueringen)
  • Fastsættelse af tildelingskriterier samt hvordan man sikrer sammenhæng mellem tildelingskriterier, kravene til ydelsen og indholdet af tilbuddene
  • Hvordan afsluttes udbudsprocessen? Hvad skal man som ordregiver igennem, før kontrakten kan indgås

Modul 4: Ændringer efter kontraktindgåelse, aktindsigt og sanktioner

  • Udbudslovens regler om ændringer
  • Aktindsigt i udbudssager
  • Sanktioner ved overtrædelse af udbudsreglerne

UDDANNELSEN AFVIKLES I OKTOBER 

Grunduddannelse i Udbudsret#2

  • Tirsdag d. 22. oktober kl. 09.00-16.00 (modul 1-2)
  • Onsdag d. 23. oktober kl. 09.00-16.00 (modul 3)
  • Torsdag d. 24. oktober kl. 09.00-12.00 (modul 4) 

Tilmeld dig Grunduddannelsen i Udbudsret#2 her

GRUNDUDDANNELSENS OPBYGNING 

Modulerne afvikles med fysisk deltagelse. Opbygningen er som følger:

Dag 1 kl. 09.00-16.00 (modul 1+2)
Oplægsholdere: Partner, advokat Milena Anguelova Krogsgaard og Erhvervsjuridisk rådgiver, Director Jesper Nørgaard Kristensen  

Dag 2 kl. 09.00-16.00 (modul 3)
Oplægsholdere: Erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Kristine Marie Andersen og Erhvervsjuridisk rådgiver, Senior Director, Malene Gry-Jensen

Dag 3 kl. 09.00-12.00 (modul 4)
Oplægsholder: Partner, advokat, Morten Wahl Liljenbøl

HVEM KAN DELTAGE I GRUNDUDDANNELSEN I UDBUDSRET? 

Uddannelsen er målrettet dig, som arbejder med eller skal til at arbejde med udbudsretlige problemstillinger i praksis. Du er ansat i staten, en region, en kommune, en selvejende institution eller i et andet offentligt organ og håndterer udbud i praksis. Du kan også være ansat i en privat virksomhed, som ofte byder på opgaver udbudt af det offentlige.

DELTAGERPRIS

Modul 1-3: 5.000 kr. ekskl. moms
Modul 4: 2.500 kr. ekskl. moms

Der er mulighed for at deltage i enten modul 1-3 eller modul 4, men vi anbefaler for det fulde udbyttes skyld, at man tilmelder sig både modul 1-3 og modul 4.

ANTAL KURSUSLEKTIONER

Uddannelsen består samlet af nedenstående kursuslektioner.

Modul 1-3: 14 kursuspoint
Modul 4: 3.5 kursuspoint

UDTALELSER FRA DELTAGERE

- "I stort set hele min karriere har jeg, som testfaglig specialist, i en eller anden grad været involveret i besvarelse eller udarbejdelse af udbudsmateriale, og det er i tiltagende grad over de seneste år, men jeg er autodidakt, og har aldrig fået nogen uddannelse i udbudsret. 

Det er der rettet op på nu, fordi i løbet af de seneste 2 dage har jeg hos Poul Schmith/Kammeradvokaten gennemført kurset Grunduddannelse i Udbudsret. Udbudsret? Lyder lidt tungt og kedeligt? Måske, men takket være Milena Krogsgaard, Jesper Nørgaard Rams, Malene Gry-Jensen og Kristine Marie Andersen var det et par virkeligt gode og interessante dage!

Jeg kan varmt anbefale kurset til alle, der arbejder med udbud, både som opgavestiller og tilbudsgiver."

- "Super kompetente og professionelle undervisere. Godt undervisningsmiljø med relevante cases, som blev inddraget i undervisningen. Alt i alt et meget relevant og godt kursus med stort fagligt udbytte."

 

DELTAG I MASTERCLASSES OG BYG VIDERE PÅ DIN GRUNDUDDANNELSE

Når du har gennemført uddannelsen – eller hvis du i forvejen har grundlæggende erfaring inden for det udbudsretlige område – har du mulighed for at deltage i vores masterclass-moduler, som går i dybden med forskellige områder af udbudsretten. 

Masterclass-modulerne vil have forskellig varighed (fra tre timer) og udbydes løbende. Pris på disse er fra kr. 2.500 ekskl. moms pr. modul.

Hvis du er interesseret i at deltage i et eller flere af masterclass-modulerne, er du velkommen til at skrive til erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Jesper Nørgaard Rams via jek@poulschmith.dk eller Erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Kristine Marie Andersen via kma@poulschmith.dk, for at høre nærmere om vores afholdelse af modulerne.

Mulige supplerende masterclasses: 

  • Rammeaftaler og sortimentsudbud
  • Udbud efter forsyningsvirksomhedsdirektivet
  • Klagesagshåndtering
  • Overgang til udbud med forhandling + Udbud med forhandling
  • Innovationspartnerskab/OPI
  • Konkurrencepræget dialog
  • Evaluerings- og pointmodeller
  • Samspil mellem udbud og statsstøtte
  • Udelukkelsesgrunde og self-cleaning